De Boer zeer tevreden over duo Veltman/Viergever

4 maart 2015, 17:54

Er stonden na de winterstop al vier verschillende spelers in de centrale defensie van Ajax: Joël Veltman, Nick Viergever, Niklas Moisander en Mike van der Hoorn. Nu het gehele kwartet beschikbaar is voor trainer Frank de Boer, lijkt het duo Veltman/Viergever de concurrentiestrijd gewonnen te hebben. Afgelopen zondag won Ajax met dit centrale duo keurig met 1-3 bij PSV.

"Er was heel veel passie in het verdedigen te zien", zegt De Boer tegen Ajax TV over het optreden van Veltman en Viergever tegen PSV. "Ze communiceerden, probeerden elkaar te helpen en wilden doelpunten voorkomen. Dat zag er heel goed uit. Ik ben tevreden en zie op dit moment geen reden om te wisselen", aldus de keuzeheer van Ajax. "Het rustig blijven en het vooruit duwen van de middenvelders kan nog wel wat beter", blijft De Boer kritisch.

De trainer van Ajax is blij met het feit dat Veltman volledig hersteld is van zijn hamstringblessure. "Hij heeft een mindere periode gehad, maar hij heeft doorgezet. Hij heeft de ervaring waardoor hij duels wint op de momenten dat het echt nodig is. Hij is daar op dit moment iets verder in dan Van der Hoorn, al vind ik dat Mike het ook fantastisch heeft gedaan. Maar je moet keuzes maken. Veltman is met zijn energie en coaching net wat verder."

Ajax speelt komende zondag om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Excelsior.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen