Ajax met Milik in spits, Schöne start als linksbuiten

12 maart 2015, 18:15

Ajax begint vanavond met Arek Milik in de spits aan de eerste ontmoeting met Dnjepr Dnjepropetrovsk in de achtste finales van de Europa League. De Poolse aanvaller is hersteld van een hamstringblessure, waardoor hij afgelopen zondag niet kon spelen tegen Excelsior (1-0 winst).

Omdat Kolbeinn Sigthórsson eveneens ontbrak tegen Excelsior, begon Lasse Schöne in de spits. Door de terugkeer van Milik schuift de Deense allrounder op naar de positie van linksbuiten, wat ten koste gaat van Ricardo Kishna. De jongeling begint op de bank tegen Dnjepr. Sigthórsson is overigens nog steeds geblesseerd.

Niklas Moisander keert terug in de selectie van Ajax. De Finse verdediger haakte zondag op het laatste moment af voor de ontmoeting met Excelsior. Hij start als reserve, omdat coach Frank de Boer de voorkeur geeft aan een centraal verdedigingsduo bestaande uit Joël Veltman en Nick Viergever. Nicolai Boilesen is de linksback, Ricardo van Rhijn speelt rechts achterin.

De wedstrijd tussen Dnjepr Dnjepropetrovsk en Ajax begint om 19.00 uur en wordt gespeeld in Kiev, dit vanwege de onveilige situatie in het oosten van Oekraïne.

Opstellingen

Dnjepr Dnjepropetrovsk: Boyko; Fedetskiy, Douglas, Cheberyachko, Egídio; Fedorchuk, Rotan; Zozulya, Bezus, Konoplyanka; Seleznyov

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen; Bazoer, Serero, Klaassen; El Ghazi, Milik, Schöne

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen