UEFA beboet Ajax vanwege geblokkeerde trappen

18 maart 2015, 12:59

De UEFA heeft Ajax een boete van 12.000 euro opgelegd omdat in december vorig jaar tijdens de Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia sommige trappen in de Amsterdam ArenA geblokkeerd werden door supporters. Dit was vorige maand ook het geval tegen Legia Warschau in de Europa League en dus wordt de landskampioen binnenkort mogelijk nog een keer op de bon geslingerd. Er loopt nog een onderzoek binnen de UEFA.

"Om de veiligheid in het stadion te garanderen, roept Ajax iedereen op de trappen tijdens wedstrijden vrij te houden", doet Ajax via de officiële kanalen een beroep op haar fans. "Gebeurt dit niet dan komt de veiligheid in het stadion in gevaar. Bovendien bestaat dan de kans dat er een nieuwe sanctie volgt, variërend van een geldboete tot sluiting van tribunedelen."

"De UEFA houdt scherp toezicht op vrije vluchtwegen in de Europese stadions. De trappen dienen bij incidenten als vluchtweg voor de bezoekers en als toegangsroute voor de nood- en hulpdiensten. Overigens is het staan op de trappen niet alleen bij UEFA-wedstrijden verboden. Ook de KNVB en lokale autoriteiten staan het niet toe", besluit Ajax.

Ajax speelt donderdag in de eigen ArenA de return tegen Dnjepr in de achtste finales van de Europa League. De ontmoeting in Oekraïne ging vorige week met 1-0 verloren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen