Ajax laat zich in verlenging foppen door Dnjepr

19 maart 2015, 23:37   Bijgewerkt: 20 maart 2015, 00:22

Een unieke kans om eindelijk weer eens de laatste acht van een Europees bekertoernooi te bereiken is aan de neus van Ajax voorbijgegaan. In de ArenA troffen de Amsterdammers donderdag een matig Dnjepr Dnjepropetrovsk, maar de gehavende Oekraïners bleven overeind. Na verlenging werd het 2-1, een resultaat dat voor de bezoekers genoeg was om de kwartfinale van de Europa League te halen.

Het was een kans zoals je hem, als Nederlandse ploeg zijnde, niet vaak krijgt. Om de kwartfinale van de Europa League te bereiken, iets dat voor een eredivisieclub tegenwoordig een fraaie prestatie is, moest afgerekend worden met 'slechts' de nummer drie van Oekraïne. Ajax ontliep bij de loting voor de achtste finale de op papier meest sterke teams en trof Dnjepr Dnjepropetrovsk, niet bepaald een internationale hoogvlieger.

Tegen het gehavende Dnjepr, dat nooit verder kwam dan de kwartfinale in Europees verband, moest Ajax de 1-0 nederlaag uit heenwedstrijd weg zien te poetsen. Eén doelpunt zou voldoende zijn voor een verlenging, bij een 2-0 zege zou de boel beslist zijn. Ajax moest dus scoren, maar hoefde geen enorme risico's te nemen. Negentig minuten om één of twee goals te maken, dat leek een haalbare kaart. Coach Frank de Boer koos ervoor om te starten met de in genade aangenomen Ricardo Kishna op links en Anwar el Ghazi op rechts, routinier Lasse Schöne begon op de bank. In de spits stond Arek Milik en hij kreeg de beste kans van de eerste helft, maar de kopstoot van de Pool ging net naast. Verder creëerde Ajax weinig, op een verrassend schot van El Ghazi na.

Ineens had Ajax nog twee doelpunten nodig om de kwartfinale te bereiken, een opgave die veel te lastig bleek voor de ploeterende ploeg van De Boer. Eén doelpunt viel nog wel, in de 117e minuut via Mike van der Hoorn, maar daar bleef het bij voor de thuisploeg. Dnjepr leek de hele avond te verslaan en de kwartfinale van de Europa League lonkte voor Ajax, maar de avond eindigde zo voor de Amsterdammers toch in een kater.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen