Janssen over 'Ajax': "Ik rookte een sigaretje, maar was fit"

23 januari 2016, 11:30

Theo Janssen speelde slechts 41 duels voor Ajax, maar was in die korte periode in Amsterdam bijna wekelijks onderwerp van gesprek. Zo werd er gesteld dat de middenvelder qua levensstijl niet bij de topclub uit de hoofdstad zou passen. De eigenzinnige oud-voetballer, die inmiddels 34 jaar is, blikt in De Telegraaf terug op die bewogen periode.

Ook zou hij regelmatig in de clinch liggen met Frank de Boer. "Ik ben nog steeds blij dat ik voor Ajax heb gespeeld", blikt hij terug. "Ook al was het maar één seizoen. Ik heb allerlei verhalen gelezen. Bijvoorbeeld dat ik voetballend wel, maar qua levensstijl niet bij Ajax zou passen. Maar toen Frank de Boer me kocht, wist hij wat voor een type hij in huis haalde."

Met name over het gewicht van Janssen was veel te doen. "Ik was een speler met een schommelend gewicht. Als ik na de zomer terugkwam, was ik wat zwaarder, maar ik was zo gemotiveerd dat ik topfit was als de echte wedstrijden begonnen. En ja, ik rookte een sigaretje", geeft hij toe. "Maar het was echt niet zo dat Frank van me af wilde."

Overigens heeft Janssen louter lovende woorden over voor De Boer. "Hij doet het geweldig, weet er elk jaar met nieuwe spelers toch weer een team van te maken. De manier van spelen kun je mooi vinden of niet, maar het is wel duidelijk. Frank is een supertrainer."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen