De Boer is reëel en vindt AZ'er Janssen interessant

9 februari 2016, 08:56

Frank de Boer wist Ajax na zijn aanstelling in 2010 meteen veer kier op rij landskampioen te maken, maar vorig seizoen moesten de Amsterdammers hun meerdere erkennen in PSV. Op dit moment is de Eindhovense concurrent ook weer de koploper in de Eredivisie. Dat zorgt ervoor dat De Boer kritisch naar zijn eigen spelersgroep en het transferbeleid kijkt.

Ajax wordt, zeker de laatste anderhalf jaar, vaak bekritiseerd vanwege het vertoonde spel en mislukte transfers. "Ik ben de eerste die het toegeeft als het niet goed is", zegt De Boer bij Ziggo Sport over deze kritiek. "Je hebt natuurlijk wel met de nodige factoren te maken, met je eigen spelersgroep, maar ook met de tegenstanders. Die parkeren bussen rond de eigen zestien meter, dan wordt het lastiger. Dan moet je bij wijze van spreke spelers als Lionel Messi hebben om daar doorheen te komen. We hebben op dit moment nog geen spelers die bij dat niveau in de buurt kunnen komen. We hebben een jonge groep en dat komt het spel soms niet ten goede."

De Boer weet dat het voor Nederland lastig is om spelers van naam aan boord te houden. "In bepaalde vijvers kan je als Nederlandse club niet vissen", stelt de keuzeheer van de Ajacieden, die Vincent Janssen de laatste weken aan de lopende band ziet scoren bij AZ. De Boer is zeer gecharmeerd van de aanvaller. "Ja, die heeft bij ons ook wel op het lijstje gestaan. We hebben hem natuurlijk gevolgd bij Almere City. Dat hij het zo geweldig doet, is een heel groot compliment voor hem."

Dat Janssen vorig jaar niet door Ajax maar door AZ gehaald werd, heeft volgens De Boer een duidelijke reden. "Het is vaak zo dat spelers eerst in de subtop het podium moeten krijgen. Zo is het bij Luis Suarez (FC Groningen, red.) ook geweest. Dan is PSV, Feyenoord of Ajax vaak de volgende stap. Het is helemaal niet raar dat hij eerst bij AZ aardt. De speler wordt wel nu wel steeds interessanter. Als hij dit kan volhouden, zullen we gek zijn als we daar uiteindelijk niets mee doen", aldus De Boer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen