PSV laat Guardado mogelijk niet naar Spelen gaan

30 april 2016, 09:28

Als PSV dit seizoen geen kampioen wordt, dan kan Andrés Guardado een streep zetten door zijn ambitie om in de zomer met Mexico deel te nemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Eindhovenaren laten hem dan niet gaan, aangezien ze als nummer twee van de Eredivisie de voorronde van de Champions League in moeten.

Het is nog onduidelijk wat PSV met de olympische droom van Guardado doet als het wel kampioen wordt en dus rechtstreeks geplaatst is voor de groepsfase van de Champions League. Clubs zijn niet verplicht hun voetballers af te staan voor de Olympische Spelen.

"Het is een mooie wens van Andrés. Hij heeft me daar vier of vijf maanden geleden over verteld", aldus technisch manager Marcel Brands van PSV in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb hem toen gezegd dat hij er dan maar voor moest zorgen dat we kampioen zouden worden, omdat het dan voor ons gemakkelijker zou zijn om eraan mee te werken. De situatie is anders als we de voorrondes van de Champions League spelen, want dan hebben we Andres heel hard nodig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen