De Jong: "Gefaald als we geen kampioen worden"

30 april 2016, 09:52

Luuk de Jong strijdt niet alleen met PSV om de landstitel, hij is ook nog in de race om het seizoen als topscorer van de Eredivisie af te sluiten. De aanvaller staat momenteel tweede in de lijst van doelpuntenmakers met 23 goals, twee minder dan koploper Vincent Janssen van AZ. De Jong hecht echter niet te veel waarde aan de topscorerstitel.

"Kampioen worden is het allerbelangrijkst", zegt De Jong tegen de NOS. "Als we straks niet met de schaal staan, hebben we gefaald. Topscorer worden is een mooie individuele prijs en natuurlijk wil ik veel scoren, maar het zegt me niet zoveel als we geen kampioen worden."

Doelpunten zijn wel belangrijk voor PSV in de laatste twee speelronden. De Eindhovenaren hebben evenveel punten als koploper Ajax, maar een minder doelsaldo. Het verschil is zes goals in Amsterdams voordeel. Zondag speelt PSV thuis tegen hekkensluiter SC Cambuur. De Jong hecht waarde aan een sterk begin van zijn team. "We beginnen vaak goed aan wedstrijden. We spelen vaak aanvallend. Tegen Cambuur is het zaak om dat weer te doen. Snel scoren, de bal pakken en op jacht gaan naar de volgende treffer", aldus De Jong.

Winnen blijft het belangrijkste, benadrukt De Jong. "We moeten oppassen dat we niet met z'n allen naar voren rennen. Dat we te gejaagd worden en te graag willen scoren. We moeten voorkomen dat we een tegengoal krijgen", besluit de aanvaller.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen