Cocu hoopt: "De beste papieren geven geen garantie"

6 mei 2016, 14:14

Veel mensen geven geen stuiver meer voor de titelkansen van PSV, dat op doelsaldo ruim achter koploper Ajax staat en daarom moet hopen op Amsterdamse averij in de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Zelf gaan de Eindhovenaren op bezoek bij PEC Zwolle, dat al vijf thuisduels op rij geen punt meer gemorst heeft. De papieren zijn niet goed, maar trainer Phillip Cocu blijft hopen op een mirakel.

Ondanks het doelpuntenverschil tussen Ajax en PSV (+60 versus +54) blijft Cocu optimistisch. "We realiseren dat het niet makkelijk is, maar met die insteek moeten we de wedstrijd in gaan. Natuurlijk heeft Ajax de beste papieren, maar dat geeft garantie dat het hen gaat lukken", aldus de hoopvolle trainer. PSV won vorige week met 6-2, maar liep in doelsaldo niet in op de concurrent, die met 4-0 van FC Twente won. "Ajax boekte ook een goed resultaat, maar dat heeft iedereen vrij snel een plekkie kunnen geven."

Zondagmiddag rond 16.20 uur wordt duidelijk waar het kampioensfeest zal losbarsten. "Er staat natuurlijk meer spanning op deze wedstrijd dan op andere dit seizoen, maar de groep maakte ook vandaag weer een goede indruk. We zijn er klaar voor", verzekert Cocu, die alleen niet kan beschikken over de aan zijn enkel geblesseerde Jorrit Hendrix.

Hoewel PSV dus afhankelijk is van Ajax, is zelf winnen bij PEC Zwolle ook geen eenvoudige opgave. "We willen in de spiegel kunnen kijken met het gevoel dat er niet meer in zat. Zwolle is een ploeg die heel goed vanuit de reactie speelt. Met snelle buitenspelers en een sterk aanspeelpunt. Ook het positiespel van Zwolle is goed. Daarbij komt dat ze dit seizoen veruit de meeste punten in eigen huis hebben gehaald", besluit Cocu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen