Guardiola: "Duitsland, heel erg bedankt voor alles"

7 mei 2016, 21:35

Pep Guardiola maakt iedereen bij Bayern München een compliment. De Duitse club verzekerde zich zaterdag ook in het derde seizoen onder de Spaanse oefenmeester van het landskampioenschap. Guardiola vertrekt komende zomer naar Manchester City.

"Een groot compliment aan alle medewerkers, onze fans en sterke spelers. Iedereen heeft hieraan bijgedragen", aldus Guardiola op de officiële website van Bayern München. "Ook een groot compliment aan Borussia Dortmund voor dit waanzinnige seizoen. Zij waren een geduchte concurrent voor ons."

Voor Bayern was het de vierde titel op rij, nadat Jupp Heynckes de ploeg in 2013 ook al naar het kampioenschap had geleid. "Vier titels op rij, we hebben iets bijzonders gepresteerd", weet Guardiola. "Heel erg bedankt voor alles, iedereen in Duitsland. Ik ben heel blij met de ervaringen die ik hier heb gehad."

Robert Lewandowski had met 29 goals een groot aandeel in de titel van Bayern. "Dit is waanzinnig", reageert de Poolse spits, die in de kampioenswedstrijd tegen FC Ingolstadt 04 (1-2) beide Bayern-goals maakte. "Ik vind het prachtig dat ik twee doelpunten heb gescoord. Vanuit hier is het niet zo ver naar München, daar kunnen we een feestje bouwen. Volgende week doen we dat met onze fans in München. Daarna spelen we nog de bekerfinale. Als we die winnen, dan is het seizoen helemaal geslaagd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen