De Jong: "Ajax krijgt te maken met kampioensdruk"

Jw
8 mei 2016, 11:45

PSV is vanmiddag waarschijnlijk afhankelijk van het resultaat bij de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax. De Eindhovenaren hebben een aanzienlijk minder doelsaldo dan de rivaal uit Amsterdam en moeten dus hopen op een misstap van Ajax. PSV-captain Luuk de Jong denkt dat de druk op de koploper een rol kan spelen.

"Dat het nog altijd spannend is, is mooi voor de fans. Natuurlijk hadden we liever gehad dat wij al kampioen waren geworden, maar het blijft spannend. We zullen zien wat er gaat gebeuren", aldus De Jong in gesprek met NOS. De aanvaller kreeg vorige week een 'tik' toen PSV het verschil in doelsaldo niet wist te verkleinen. "Tuurlijk hoop je in te lopen door zelf veel doelpunten te maken, maar Ajax maakte er ook vier. Dat was wel even balen. Op doelsaldo winnen wordt het nu moeilijk."

Toch is er volgens De Jong volop geloof in de titel. "Ik blijf het herhalen: er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Je weet niet wat er gaat gebeuren bij De Graafschap-Ajax en wij moeten bovendien nog eerst maar zien te winnen van PEC Zwolle. Ik hoop dat de spanning en druk die er bij zo'n wedstrijd komt kijken, negatief werkt op Ajax en dat ze het daar moeilijk mee krijgen."

"Ik begrijp dat mensen denken dat Ajax al kampioen is, maar er is de druk van een kampioenswedstrijd. Als het dan net even niet lukt, dan moet je het nog wel flikken om die doelpunten te maken bij De Graafschap. Hopelijk kunnen wij daar van profiteren", besluit De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen