"Het is meer dan terecht: ons team was het best"

9 mei 2016, 08:12

Nadat de spanning tot boven het kookpunt opliep en PSV uiteindelijk aan het langste eind trok in de enerverende titelrace in de Eredivisie, kan Jeroen Zoet zijn geluk niet op. De keeper van PSV is door het dolle heen door het grijpen van het landskampioenschap en beseft dat er een nogal onverwacht scenario in werking is getreden.

Vorig seizoen wist PSV zich ook tot kampioen te kronen, maar het moge duidelijk zijn dat de weg naar het succes en het uiteindelijke gevoel dit jaar stukken anders is. "Vorig jaar wisten we dat we hoe dan ook kampioen zouden worden, dit jaar is het op de laatste dag pas gebeurd", weet Zoet, die PSV absoluut de verdiende kampioen vindt. "Het is meer dan terecht: ons team was het best dit jaar. Gelukkig is dat uiteindelijk ook gebleken."

Naarmate het gesprek met Zoet vorderde, ontstond er steeds meer vreugde bij de doelman. "De rit naar Eindhoven wordt echt gruwelijk. Het is echt niet normaal. Ik geloof het eigenlijk nog steeds niet. Ik hoop dat het net zo'n mooi feest wordt als vorig jaar, ook al is er weinig rekening mee gehouden", aldus Zoet. "Ik ben zó blij dat we het jaar als kampioen kunnen afsluiten."

schaal kampioen

schaal kampioen

De uitwedstrijd tegen PEC Zwolle werd vrij eenvoudig met 1-3 gewonnen door PSV, maar door de afhankelijkheid van het resultaat van Ajax heerste er de hele tijd veel onzekerheid. "Toen ons publiek ging juichen, wisten we dat de tussenstand in Doetinchem voordelig was. Maar dan hoor je weer een hele poos niks…", verzucht Zoet, die zag dat het uiteindelijk helemaal goed kwam. "We gaan lekker genieten van het kampioenschap", besluit hij.

[photo,97805,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen