Gerbrands: "Nu maken we een iets andere begroting"

9 mei 2016, 08:11

Een ruim kwartier na de huldiging van PSV op het kunstgras van PEC Zwolle stond Toon Gerbrands al in de mixed zone van het IJsseldeltastadion om de aanwezige pers te woord te staan. De algemeen directeur van de kersverse landskampioen stond er rustig bij, maar was naar eigen zeggen van binnen door het dolle heen. De bestuurder onderstreepte de (financiële) belangen van de landstitel.

"Je ziet geen rondjes maken op het veld, maar van binnen staat er wel een supporter", sprak de tamelijk ingetogen Gerbrands tegenover de verzamelde pers. "En ik heb één ding geleerd: ze kunnen wel feesten in Brabant. Daar hoeven we niet over in te zitten", knipoogde de directeur van PSV. "We zijn erg opgelucht, het is ongelofelijk."

Gerbrands kan er niet omheen: beleidstechnisch gezien is het kampioenschap natuurlijk enorm belangrijk voor PSV. "Als je de verschillen tussen plaats één en twee ziet... De tweede plaats is onzeker, als nummer één ben je al geplaatst voor de Champions League en heb je dus een heel andere voorbereiding. We deden het dit jaar heel goed in de Champions League, maar als we tweede waren geworden, dan hadden we de doelstelling niet gehaald. Daar moeten we ook eerlijk over zijn. Dan hadden we het moeten evalueren. Nu doen we dat overigens net zo hard. We zijn natuurlijk wel een beetje ontsnapt. Maar de titel is op punten behaald en daar ben ik wel blij om."

"We kunnen een iets andere begroting gaan maken", vervolgt de directeur van PSV. "Nu moeten we de kampioenspremies uitbetalen", lacht Gerbrands. "Dat gaat ten koste van ons resultaat van dit jaar. Vorig jaar kwam dit bedrag in totaal uit op iets van zes miljoen euro, nu zal het wel weer iets van vijf à zes miljoen euro zijn", schat de directeur in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen