PSV steekt CL-inkomsten niet direct in versterken selectie

10 mei 2016, 09:01

PSV werd zondag landskampioen en is daardoor rechtstreeks geplaatst voor de poulefase van de Champions League. De titel leverde de Eindhovenaren ook veel extra geld op, maar dat zal niet direct worden geïnvesteerd in de selectie. Algemeen directeur Toon Gerbrands heeft andere plannen met de inkomsten.

"De verbouwing van trainingscomplex De Herdgang komt eraan en ook in het stadion willen we het een en ander doen. Het is dus niet zo dat we ineens de selectie extra gaan versterken", aldus Gerbrands tegenover NU.nl. "We stellen de selectie samen op basis van onze begroting en die begroting is op Europa League-voetbal ingesteld. We willen niet in de problemen raken als we de Champions League twee keer op rij niet halen."

Gisteren werd al bekend dat Jetro Willems, Luciano Narsingh, Stijn Schaars en Adam Maher waarschijnlijk zullen vertrekken bij PSV. De Eindhovenaren willen Marco van Ginkel graag behouden. Of dat gaat lukken, is een tweede. "Champions League spelen met PSV is top, maar ik moet wachten op Chelsea. Het ligt er ook aan wat de nieuwe trainer van Chelsea met me wil. Als je hier Champions League kan spelen en het goed naar je zin hebt dan moet je dat koesteren, maar ik heb niet alles in eigen hand", geeft Van Ginkel aan in De Telegraaf.

Naar Jeffrey Bruma, die zich met name in de Champions League van zijn beste kant liet zien, werd al concreet geïnformeerd, maar hij verlengde onlangs zijn contract tot 2018. Daarom staat PSV sterk als clubs op hem bieden en ook Bruma zelf hoeft niet ten koste van alles weg. "Ik voel me hier in Eindhoven heel erg op mijn gemak en heb zin om weer Champions League te spelen. Er zullen aanbiedingen komen, maar de keuze is aan mij. Ik heb Eindhoven heel hoog zitten, dus ik ga niet weg voor de eerste de beste club. Er moet wel echt iets heel moois komen, wil ik weggaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen