PSV start onderzoek naar antisemitische video

10 mei 2016, 17:47   Bijgewerkt: 11 mei 2016, 10:47

PSV is een onderzoek gestart naar aanleiding van een filmpje dat sinds dinsdag rondgaat over het internet. In de video is te zien en horen dat in een filiaal van McDonald's antisemitische teksten worden gezongen. Het gaat om supporters van PSV.

PSV vindt de tekst ('mijn vader zat bij de commando's, mijn moeder bij de SS. Samen verbrandden ze joden, want joden die branden het best') verwerpelijk. De landskampioen laat via woordvoerder Thijs Slegers weten dat eerst wordt onderzocht wat 'er precies gaande' is. "Dan gaan we bekijken of we de mensen herkennen en of ze 'bij ons' horen. Als dat niet het geval is, kunnen we verder niets doen", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. Volgens Slegers staat vooralsnog niet vast of het filmpje maandag is opgenomen. Ook de KNVB keurt het lied sterk af, maar zou niet van plan zijn om stappen te ondernemen.

PSV kroonde zich afgelopen weekend met een overwinning bij PEC Zwolle en een gelijkspel van concurrent Ajax bij laagvlieger De Graafschap voor het tweede jaar op rij tot landskampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen