De Jong: "Ga ooit weer voor buitenlands avontuur"

11 mei 2016, 15:23

Met 26 doelpunten in de Eredivisie, een prima uitgevoerde rol als aanvoerder, het bereiken van de knock-outfase van de Champions League en het grijpen van het kampioen van Nederland was het een prachtig seizoen voor Luuk de Jong. Het huwelijk tussen de 25-jarige spits en de Eindhovense topclub is een zeer gelukkige, maar dat houdt niet automatisch in dat hij geen ambities meer heeft om in het buitenland aan de slag te gaan.

Voordat De Jong weer tot bloei kwam bij PSV, kende hij zeer lastige tijden bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United. In 26 optredens in Duitsland en Engeland wist hij niet één keer het net te vinden. "Het was de moeilijkste periode in mijn carrière, maar ik ben er sterker uitgekomen. Met PSV vond ik het ideale podium om de draad weer op te pakken en dat is volgens mij wel aardig gelukt", geeft De Jong aan in gesprek met Voetbal International.

Bij PSV blies De Jong, met 58 treffers in 89 officiële wedstrijden en twee landstitels, zijn carrière nieuw leven in. Wellicht maakt hem dat weer rijp voor een buitenlands avontuur. "Ik besef dat ik het hier goed heb, lig nog tot medio 2019 vast, maar ben ook een sportman die het hoogste wil bereiken. Mijn ervaringen bij Gladbach en Newcastle zorgen zeker niet voor een barrière. Ooit zal ik zeker weer voor een buitenlands avontuur gaan, maar dat staat los van PSV. Want ik ben hier helemaal op mijn plek."

Met het Nederlands elftal oefent De Jong nog tegen Ierland, Polen en Oostenrijk, waardoor het seizoen nog niet ten einde is gekomen voor De Jong. "Maar het is nu al hoe dan ook geslaagd. Wat een geweldige ontknoping. Deze climax ga ik nooit meer vergeten. We zijn weer landskampioen. We zijn weer de beste van Nederland. Heerlijk!", besluit de PSV-captain.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen