Bazoer baalt nog steeds van reserverol: "Heel zuur"

6 juni 2016, 09:36

Riechedly Bazoer kijkt terug op een maand met grote contrasten. Eerst moest hij met lede ogen vanaf de reservebank aanzien dat Ajax in het uitduel met De Graafschap (1-1) het kampioenschap verspeelde, maar daarna kreeg de 19-jarige middenvelder volop zijn kans bij het Nederlands elftal. De Ajacied stond drie keer in de basis tegen Oranje, dat tegen Ierland (1-1), Polen (1-2 winst) en Oostenrijk (0-2 winst) oefende.

Het was zodoende een bizarre maand voor Bazoer. "Ik zat negentig minuten op de bank tegen De Graafschap, verspeelde het kampioenschap, maar kreeg bij het Nederlands elftal drie wedstrijden het vertrouwen", zegt de Ajax-middenvelder in De Telegraaf. Hij baalt nog steeds stevig van zijn reserverol in de kampioenswedstrijd. "In de aanloop naar De Graafschap liet de trainer een motivatiefilmpje zien. Het waren hoogtepunten van het seizoen, waarin ik in vier van de tien momenten voorkwam. Maar hij stelde me niet op en liet me niet invallen... Ik had een groot aandeel gehad in de koppositie en dan is een reserverol in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen heel zuur, omdat ik werd afgerekend op twee mindere duels."

Echt natrappen naar coach Frank de Boer doet Bazoer niet. "Het is de trainers keuze geweest en als speler moet je die gewoon accepteren. Ik heb een heel goede band met Frank de Boer. Hij is ook degene die me de kans heeft gegeven. Dat moet je niet vergeten. Maar het zou mooi zijn geweest als ik in het eerste jaar, waarin ik heel veel speelde, ook kampioen was geworden. Ik wil komend seizoen zo graag in de Champions League spelen", aldus de talentvolle middenvelder.

Bij Oranje krijgt Bazoer heel veel vertrouwen. "Het voelt heel goed dat de bondscoach en Dick Advocaat het zo in me zien zitten. Ik mocht alle drie de duels starten en - op de laatste na - tot het einde toe spelen. Dat geeft vertrouwen en dat wil ik op het veld terugbetalen. Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum en ik hebben een goede klik op het middenveld", vindt Bazoer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen