Officieel: Neymar verlengt tot medio 2021 bij Barça

1 juli 2016, 13:07   Bijgewerkt: 1 juli 2016, 13:28

De contractverlenging van Neymar bij FC Barcelona laat niet langer meer op zich wachten. De Catalaanse topclub heeft vrijdagmiddag via de officiële clubkanalen bevestigd dat de Braziliaanse aanvaller zijn contract tot medio 2021 verlengd heeft. Het nieuws zat er de afgelopen tijd al aan te komen en nu is er tot vreugde van de Barça-fans dus eindelijk witte rook in Camp Nou te zien.

Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu maakte donderdag al duidelijk dat de plooien van een nieuw contract alleen nog maar gladgestreken hoefden te worden. Nu is het bijtekenen dus een feit. Neymar heeft al laten weten dat hij 'zeer blij is dat hij zijn droom kan blijven leven'. Marcos Motta, de advocaat van de Braziliaanse international, noemt de nieuwe verbintenis 'het grootste contract in de historie van het voetbal'.

Neymar debuteerde in 2009 bij Santos in het professionele voetbal en werd in Brazilië meteen gebombardeerd tot wonderkind. Dat bleek gegrond te zijn, aangezien de 24-jarige balvirtuoos al ontzettend veel bereikt heeft in zijn carrière. Na meerdere succesjaren in eigen land werd Neymar in 2013 overgenomen door Barcelona. Na drie seizoenen staat de teller bij Neymar op 143 officiële wedstrijden en 88 doelpunten.

Bij de Braziliaanse ploeg staat Neymar ondanks zijn jonge leeftijd al op 86 interlands en 59 treffers. De Barça-ster komt komende zomer uit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen