Cambuur haalt oude bekende Hemmen op bij Excelsior

22 juli 2016, 11:13

SC Cambuur gaat in zee met Michiel Hemmen, die tussen 2012 en 2015 ook al het shirt van de club uit Leeuwarden droeg. De 29-jarige spits had nog een contract bij Excelsior, maar de eredivisionist heeft de verbintenis op voorspraak van de aanvaller ontbonden. Op voorbehoud van een medische keuring tekent hij voor één seizoen bij Cambuur.

Met Cambuur speelde hij onlangs nog twee seizoenen in de Eredivisie, waarna hij in 2015 vertrok naar het Zweedse BK Häcken. Afgelopen halfjaar speelde hij bij Excelsior, maar in Rotterdam wist hij geen potten te breken. Cambuur heeft er echter vertrouwen in dat hij de Leeuwarders kan gaan helpen in de strijd om promotie. "Het is haast overbodig om Michiel te introduceren bij de Cambuur-supporters. Hij was een onmisbare schakel in het kampioensteam en is ook in de Eredivisie belangrijk geweest met zijn doelpunten. Daarnaast kent hij de club goed en zal hij dus weinig of geen tijd nodig hebben om zicht aan te passen", zegt technisch directeur Henry van der Vegt.

Hemmen kan niet wachten om weer aan de slag te gaan in Leeuwarden. "Ik ben heel blij om weer terug te zijn bij SC Cambuur", zegt hij op de clubsite. "In Leeuwarden heb ik de mooiste jaren van mijn carrière gekend en ik kan niet wachten om daar een mooi vervolg aan te geven. Dit seizoen wil ik vooral veel doelpunten maken en met de club promotie afdwingen."

Overigens zal Excelsior door het vertrek van Hemmen op zoek moeten naar een nieuwe spits. Eerder trok ook Tom van Weert de deur van Woudestein definitief achter zich dicht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen