'Ajax vindt in ex-Vitessenaar nieuwe aanvalsleider'

11 augustus 2016, 07:32   Bijgewerkt: 11 augustus 2016, 07:45

De zoektocht naar een nieuwe spits heeft eindelijk succes opgeleverd voor Ajax. De Amsterdamse club is uitgekomen bij Bertrand Traoré. De speler uit Burkina Faso was de droomkandidaat om de voorhoede te versterken en wordt voor één seizoen gehuurd van Chelsea. Dat meldt De Telegraaf, dat spreekt van een huursom van 2 miljoen euro. Eerder leende Vitesse de Afrikaan al eens van de Engelse club.

De 20-jarige Traoré is de opvolger van Arek Milik, die voor maximaal 33 miljoen euro aan Napoli verkocht werd. De aanvaller is niet alleen een bekende van de Eredivisie, maar werkte bij Vitesse in de seizoenen 2013/2014 en 2014/2015 ook al samen met Peter Bosz. Trainer en speler worden in Amsterdam dus herenigd. Traoré komt per direct over en kan dinsdag al opdraven in de play-offs van de Champions League tegen het Russische FK Rostov.

De kans om CL-voetbal te spelen gaf voor Traoré de doorslag in het maken van de keuze om bij Ajax aan de slag te gaan. Mochten de Amsterdammers door Rostov worden uitgeschakeld, dan zijn ze zeker van deelname aan de poulefase van de Europa League. Traoré arriveert in topconditie bij Ajax, aangezien hij al een maand in training is met Chelsea en veel minuten maakte in de oefenwedstrijden tegen Liverpool, Real Madrid en AC Milan.

Traoré kwam vorig seizoen tot tien Premier League-optredens (twee goals) voor Chelsea, waarvoor hij ook twee keer in de Champions League binnen de lijnen stond. In dienst van Vitesse speelde de aanvaller uit Burkina Faso 48 eredivisieduels, waarin hij zeventien keer doel trof.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen