Bosz denkt alleen nog aan Roda JC, Younes twijfelgeval

11 augustus 2016, 15:19

Na en 1-3 overwinning bij Sparta Rotterdam staat er komende zaterdag (vanaf 19.45 uur) een thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade voor de deur voor Ajax. Joël Veltman is niet inzetbaar na zijn rode prent op Het Kasteel, Amin Younes is nog een vraagteken wegens liesklachten.

Coach Peter Bosz gaat de situatie rond Younes aankijken. "Als het vrijdag tijdens de training weer goed gaat, neem ik hem op in de wedstrijdselectie. Hij heeft vandaag (donderdag, red.) alles meegedaan, op een nat veld. Als zijn lichaam dit goed doorstaat, durf ik hem wel fit te verklaren", zegt Bosz over de Duitse vleugelaanvaller op Ajax.nl.

Het thuisduel met Roda JC geldt als een opwarmertje voor de belangrijke wedstrijd tegen FK Rostov in de groepsfase van de Champions League, maar Bosz wil daar nog niet te veel mee bezig zijn. "Ik heb met nog geen woord over Rostov gesproken. Eigenlijk wil ik het er niet over hebben. Alleen Roda telt op dit moment. We hebben vanochtend tactische bespreking gehad en daarna tactisch getraind. We komen in een ritme van twee duels per week, maar leven echt van wedstrijd tot wedstrijd", komt Bosz met een cliché op de proppen.

Bosz wil zijn ideeën en filosofie zo snel mogelijk op het veld terugzien. "De intentie is duidelijk en we maken stappen, maar we hebben het nog niet naar volle tevredenheid in wedstrijden kunnen uitvoeren. Dit Ajax is nog niet zo ver qua spelopvatting als Vitesse destijds. De spelers wisten toen precies wat ze moesten doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen