Ajax-opponent Rostov buigt voor Zenit na rode kaart

12 augustus 2016, 20:32

FK Rostov heeft vrijdagavond laten zien een stugge tegenstander te zijn voor Ajax in de play-offs voor de Champions League. De Russische ploeg ging weliswaar met 3-2 onderuit tegen Zenit St. Petersburg, maar maakte voor rust een goede indruk.

Na een kwartier spelen stond Rostov al op voorsprong bij Zenit. Dmitriy Poloz nam beide doelpunten van Rostov voor zijn rekening. Zenit had vrijwel de gehele wedstrijd het balbezit, maar Rostov hield goed stand door erg verdedigend te spelen. Voor rust kwam Zenit niet door de gele muur heen, het had vervolgens geluk met een tweede gele kaart voor Alexandru Gatcan.

In de tweede helft stelde Zenit uiteindelijk orde op zaken, maar stelde in de slotfase pas een zege veilig. Vanuit een strafschop schoot Giuliano de aansluitingstreffer binnen, waarna Saeid Ezatolahi de 2-2 scoorde. Vijf minuten voor tijd scoorde Luka Dordevic de winnende voor Zenit.