Matig Ajax laat onnodig punten liggen tegen Roda JC

13 augustus 2016, 22:01   Bijgewerkt: 13 augustus 2016, 22:09

Ajax heeft in eigen huis het eerste puntenverlies van dit seizoen geleden. De ploeg van Peter Bosz vergat genoeg afstand te nemen van Roda en kreeg in de slotminuut het deksel op de neus: 2-2. Tom van Hyfte bezorgde de ploeg uit Kerkrade een punt met een doeltreffende kopbal.

De Amsterdammers verzuimden in de eigen Arena bij een 2-1 stand de derde treffer te maken waardoor de ploeg van Yannis Anastasiou alsnog voor een stunt kon zorgen.  De gelijkmaker van Van Hyfte was niet eens geheel onverdiend, de Ajax-verdedigers gaven de Roda-aanvallers de hele wedstrijd net teveel ruimte waardoor de bezoekers te vaak voor Cillessen konden opduiken. De thuisploeg kreeg zelf de meeste kansen, maar was ondanks twee goede goals van Kasper Dolberg, niet doeltreffend genoeg. 

Bij Ajax kreeg aanwinst Bertrand Traoré meteen een plaats in de selectie. De Chelsea-huurling mocht vanaf de bank toekijken hoe zijn jonge Deense collega het er vanaf bracht. Traoré werd naar Amsterdam gehaald om de periode te overbruggen waarin Mateo Casierra en Dolberg konden rijpen, maar de blonde spits liet tegen Roda zien dat hij ook nu al van grote waarde kan zijn voor de Ajax.

Ondanks het optreden van Dolberg stond er na één helft nog geen ruime voorsprong op het scorebord in de Arena. Dat was vooral te wijten aan de haperende buitenspelval van de Amsterdammers. Adil Ausassar, die als een soort hangende rechtsbuiten speelde, dook na een mooie steekbal van David Boysen achter de laatste linie op en liet Jasper Cillissen bij de eerste de beste mogelijkheid kansloos.

Ondanks kansen voor Younes (gekruld schot net naast) en Nemanja Gudelj (verraderlijk schot met stuit gepakt door Benjamin van Leer) hadden de Amsterdammers het verschil op dat moment nog niet gemaakt. De situatie voor de thuisploeg had nog lastiger kunnen zijn als Mikhail Rosheuvel een scherpe voorzet van Ananou had binnengegleden.

Het gebrek aan daadkracht kwam Ajax in de slotfase duur te staan. Roda bleef op zoek naar de gelijkmaker en kreeg in de slotminuut de beloning. Een vrije trap van Auassar viel bij de tweede paal op het hoofd van Van Hyfte die Cillessen in de korte hoek kansloos liet: 2-2. Ondanks een tweede gele kaart voor Ananou kon Ajax in blessuretijd niets meer forceren. Een slecht resultaat voor de vice-kampioen en een matige generale voor het duel met Rostov.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen