Bosz: "Rostov heeft countervoetbal tot kunst verheven"

15 augustus 2016, 16:42

Eerst waren de duels van de dubbele ontmoeting met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League voor Ajax de belangrijkste wedstrijden van het seizoen, maar het tweeluik met FC Rostov in de play-offs van het miljardentoernooi is nu nóg belangrijker. Komende dinsdag spelen de Amsterdammers thuis tegen de Russische club, een week later volgt de return.

Coach Peter Bosz is zijn ploeg aan het klaarstomen voor de clash met Rostov en kende een slechte generale - een 2-2 remise tegen Roda JC - voor het duel van dinsdagavond. Het wordt, volgens hem, vooral belangrijk om geen goals te incasseren. "We hebben de afgelopen weken al continu nagedacht over hoe we dat het beste kunnen doen. Zoiets krijg je ook nooit in een paar weken al helemaal goed. We moeten vooral kijken naar hoeveel kansen we daadwerkelijk weggeven. Vanuit dat perspectief blijkt het rendement van de tegenstanders vaak erg hoog. Behalve in de uitwedstrijd tegen PAOK is het dus niet zo dat het bij ons achterin de hele wedstrijd kansen regent", aldus Bosz op de clubwebsite.

Bosz wijt het weggeven van veel ruimte aan het feit dat Ajax hoog druk zet. "We stoppen enorm veel energie in het snel terugveroveren van de bal. En dan weet je dus dat de tegenstander vaak voor de keeper verschijnt als je kansen weggeeft. Of dat tegen een ploeg als Rostov extra gevaarlijk is? Zeker weten", waarschuwt Bosz. "Als er een ploeg is die countervoetbal tot kunst heeft verheven, dan is het Rostov wel. Ze zijn sterk in de omschakeling en dat doen ze met erg veel kwaliteit."  

Deze botsing van speelstijlen maakt de krachtmeting met Rostov interessant. "We spelen om te winnen, ook in Europese duels. We zullen daarom niet verdedigender gaan spelen, maar de uitvoering zal wel beter moeten. We zullen dus beter moeten verdedigen. Zeker tegen een club als Rostov. Daar moeten we als team stappen in zetten", weet Bosz. "De thuiswedstrijd tegen PAOK (1-1) heeft ons geleerd dat we thuis niet hoeven te winnen om uiteindelijk alsnog door te gaan. Maar het zou wel heel fijn zijn natuurlijk. Zeker ook als we achterin de nul kunnen houden."

Dan de hamvraag: is Ajax de favoriet? "Ik vind het altijd heel moeilijk om daar vooraf iets over te zeggen", reageert Bosz. "Ik heb Rostov zelf nog niet live in actie gezien. Uiteraard hebben we ze wel goed bekeken. Onze analist Tonny Bruins Slot heeft ze afgelopen weekend tegen Zenit (3-2 nederlaag, red.) aan het werk gezien. En we hebben de beide duels met RSC Anderlecht uit de derde CL-voorronde goed geanalyseerd. Het is echter moeilijk om nu iets zinnings over de krachtsverschillen te zeggen. We zullen zien wie uiteindelijk over twee duels de sterkste is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen