Ajax neemt nog geen afstand van stug FC Rostov

16 augustus 2016, 22:51

Ajax staat nog voor een flinke klus om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. In het eerste duel tegen FC Rostov kwamen de Amsterdammers niet verder dan 1-1. Davy Klaassen schoot de thuisploeg vanaf de strafschopstip naast de Russische vice-kampioen. Christian Noboa had Rostov op voorsprong gezet na een fout van Jasper Cillessen.

Het aanvalstrio van de Ajax moest ook wel wat forceren nadat twee slechte momenten van steunpilaren Davy Klaassen en Jasper Cillessen voor een achterstand hadden gezorgd. Eerst gaf aanvoerder Klaassen een vrije trap weg na onnodig balverlies, vervolgens zette doelman Cillessen een stap richting de verkeerde hoek bij de goed geplaatste vrije bal van Cristian Noboa: 0-1.

Binnen het kwartier keek Ajax tegen een achterstand aan, terwijl het zelf pas één kans had gecreëerd (kopbal Klaassen in de handen van Soslan Dzhanaev). Toch zakte de moed niet in de schoenen bij de Amsterdammers. Onder aanvoering van het genoemde aanvalstrio werd de achterhoede van Rostov steeds vaker in de problemen gebracht. Met name Traoré liet zien dat hij elke cent van zijn huursom waard is. De spits uit Burkina Faso speelde zich voor de pauze twee keer vrij met een briljante aanname, maar stuitte twee keer op Dzhanaev met zijn schot. Twee kansen van Younes, waarvan één in zeer kansrijke positie, leiden ook niet tot de gewenste gelijkmaker.

Toch veerde de Arena nog één keer op toen het leek dat Traoré zijn eerste doelpunt voor Ajax zou gaan scoren. Een steenharde kopbal van de spits leek op weg naar de hoek tot Dzhanaev een flitsende redding produceerde. De doelman, die voor rust de uitblinker was voor de bezoekers, had verder weinig te doen in de tweede helft. Omdat dit ook voor zijn collega Cillessen gold bleef het bij 1-1 en hebben beide teams nog een goede kans op het bereiken van het miljoenenbal.[photo,99996,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen