De Boer denkt dat Milik het kan waarmaken bij Napoli

17 augustus 2016, 10:02

Frank de Boer werkte vorig seizoen bij Ajax samen met Arek Milik en komt de spits uit Polen dit seizoen weer tegen, als de trainer het met Internazionale tegen Napoli opneemt. De Boer denkt dat zijn voormalig pupil wel kan slagen in Napels.

"Hij kan het zeer goed doen", schat De Boer in. "Hij is een echte spits, die het beste tot zijn recht komt in een 4-4-2 systeem. Hij heeft energie, kwaliteit en bovendien een geweldig schot met zijn linkerbeen. Misschien is een 4-3-3 formatie minder geschikt voor hem, maar hij is nog jong en kan zich nog flink verbeteren. Hij is niet de snelste, maar er zit nog veel rek in. Als Milik sneller zou zijn, dan zou hij misschien wel net zoveel kosten als Gonzalo Higuaín", refereert De Boer in La Gazzetta dello Sport naar de 90 miljoen die Juventus betaalde voor Higuaín.

Met Inter trapt De Boer het seizoen komende zondag af tegen Chievo Verona. "Zij spelen 4-4-2 met een ruit. Het is een team dat niet bang is en weet hoe je moet counteren. Het is een goede test. Niet alleen voor mij, maar ook voor het team."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen