Ajax en Bailey hoeven het alleen nog maar op papier te zetten

19 augustus 2016, 09:01

Afgelopen donderdag kwam De Telegraaf met het bericht dat Ajax een bod van 11 miljoen euro op Leon Bailey heeft uitgebracht en dat heeft de vader van de aanvaller van Racing Genk een dag later bevestigd in dezelfde ochtendkrant. Het 19-jarige talent uit Jamaica heeft wel oren naar een transfer naar Amsterdam.

Ajax hoopt Bailey voor vijf seizoenen te kunnen contracteren. "De club heeft een bod van 11 miljoen euro neergelegd", bevestigt Craig Butler, de vader van het Jamaicaanse talent. De transfersom zou door premies nog verder kunnen oplopen. "Officieus hebben we met Ajax over de voorwaarden van een contract gesproken. De afspraken hoeven alleen nog op papier gezet te worden", maakt Butler duidelijk.

De vader van Bailey is ervan overtuigd dat een overstap naar Ajax de juiste stap is voor zijn zoon. "Het is voor jonge spelers belangrijk stappen te maken, maar geen te grote stappen, waar ze later spijt van krijgen. Ajax is het best voor de ontwikkeling van Leon. Daar hebben ze de beste coaches en training voor talentvolle voetballers", aldus Butler, die ook zijn andere zoon Kyle bij Ajax hoopt te stallen. "De club heeft het bod van Ajax in beraad. Het is nu even afwachten."

Bailey, afgelopen seizoen uitgeroepen tot Talent van het Jaar in België, wordt begeerd door meerdere Europese topclubs.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen