Bosz ontevreden: "We hadden verder moeten zijn"

23 augustus 2016, 09:45

De start van Peter Bosz als trainer van Ajax verloopt niet zoals gewenst. Ajax speelde al vier officiële thuisduels dit seizoen en wist nog niet te winnen. Morgenavond (woensdag) krijgt Ajax tegen FC Rostov de kans om kwalificatie af te dwingen voor de groepsfase van de Champions League, maar Bosz ziet dat zijn ploeg nog niet op het niveau is dat hij nastreeft.

"Ik vind dat we verder hadden moeten zijn", geeft Bosz aan in gesprek met Ajax TV. "Bepaalde zaken zijn anders dan de voorgaande jaren. Dat is ook logisch met een andere trainer. Ik heb er begrip voor dat het even duurt voordat de spelers dat goed kunnen uitvoeren. Daarin zie ik ook wel parallellen met mijn tijd bij Heracles Almelo en Vitesse. Maar hard werken kunnen we altijd doen, in ieder systeem."

"In balbezit duurt het veel te lang voordat we voorin zijn. Er wordt teveel breed- en teruggespeeld. Dat heeft natuurlijk oorzaken. Het wordt de speler aan de bal verweten als hij niet vooruit speelt, maar vaak wordt hij daartoe gedwongen. Hij kan moeilijk een blinde bal vooruit spelen. Onze veldbezetting is nog niet goed, ik wil vaker middenvelders tussen de linies aanspeelbaar hebben."

Vooral de nederlaag tegen Willem II sloeg in als een bom. "Het was Ajax-onwaardig, zeker ook de manier waarop de nederlaag tot stand kwam. Verliezen kan een keer gebeuren, als je bij wijze van spreken twintig keer de lat raakt. Maar dit was volledig aan onszelf te wijten. Ik heb een eerste helft gezien die absoluut niet kan. Ajax speelde heel slecht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen