Bosz: "In ieder geval allemaal bekende voetballanden"

26 augustus 2016, 15:58

Standard Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos. Dat zijn de tegenstanders van Ajax in de groepsfase van de Europa League. Trainer Peter Bosz volgde de loting in Monaco vrijdagmiddag met veel interesse en concludeert dat het geen makkie zal worden voor de Amsterdammers, die in de play-offs van de Champions League woensdag met 4-1 verloren van FC Rostov.

"Bij een loting van de Europa League verwacht je vaak toch wat clubs uit het voormalig oostblok te treffen. Dergelijke clubs ken je op voorhand vaak niet zo goed. Het tegenovergestelde is nu het geval met tegenstanders uit België, Spanje en een club uit Griekenland. Het zijn in ieder geval allemaal bekende voetballanden", zegt Bosz op de clubwebsite over de loting. "De Primera División is wereldtop en België en Griekenland kan je qua niveau  met Nederland meten. Kijk maar naar de UEFA-coëfficiëntenranglijst."

Toch focust Bosz zich liever niet op de tegenstanders in de Europa League, maar op zijn eigen ploeg. "De Champions League is natuurlijk het hoogst haalbare, maar ook dit soort wedstrijden in de Europa League zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van onze veelal jonge spelersgroep. Verder heeft op dit moment geen zin om nog heel veel over de tegenstanders te zeggen. We moeten gewoon naar onszelf kijken en wedstrijden winnen. Dat is wat op dit moment belangrijk is", aldus Bosz, die komende zondag met Ajax op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen