Officieel: Ziyech voor 11 miljoen euro naar Ajax

30 augustus 2016, 18:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is officieel: Hakim Ziyech is Ajacied. Zowel FC Twente als Ajax meldt dinsdag via de officiële kanalen dat de transfer van de 23-jarige Marokkaanse middenvelder naar de Amsterdam ArenA rond is. Ajax laat weten 11 miljoen euro te hebben betaald voor Ziyech, die een vijfjarig contract heeft getekend bij de club uit de hoofdstad.

Ziyech zag een transfer naar Ajax al langere tijd wel zitten, maar het bestuur van de Amsterdamse club was in eerste instantie niet echt geïnteresseerd omdat het al voldoende middenvelders dacht te hebben. Na de teleurstellende start van het seizoen, met onder meer een nederlaag tegen Willem II en de uitschakeling door FC Rostov in de voorronde van de Champions League, veranderde men echter van gedachten in de ArenA.

Ajax legde afgelopen weekend een eerste bod op Ziyech neer bij FC Twente. Naar verluidt ging het toen om 8 miljoen euro, waar de Tukkers inzetten op 12 miljoen euro. Uiteindelijk hebben beide partijen elkaar gevonden in een transferbedrag van 11 miljoen euro. Ziyech speelde twee seizoenen voor FC Twente. Daarvoor kwam hij uit voor SC Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen