Ziyech: "Tussenstap bij Nederlandse topclub beste voor mij"

30 augustus 2016, 20:35

Hakim Ziyech had aan interesse van buitenlandse clubs niet te klagen, maar koos toch voor een binnenlandse transfer. De 23-jarige Marokkaanse spelmaker tekende dinsdag een contract voor vijf seizoenen bij Ajax. De Amsterdamse club nam hem voor 11 miljoen euro over van FC Twente.

"Ik heb voorheen altijd geroepen dat ik naar een buitenlandse club wilde. Maar toen de transferperiode dichterbij kwam, dacht ik: wat wil ik nu echt? Na overleg met mijn familie en zaakwaarnemer kwam ik tot de conclusie dat een tussenstap bij een Nederlandse topclub het beste voor me is. Ik wil eerst kampioen van Nederland worden. Bij Ajax kan dat. Ik ben heel trots dat ik deze overstap heb gemaakt", aldus Ziyech op de officiële website van Ajax.

Eerder deze maand toonde het Ajax-bestuur zich nog niet heel geïnteresseerd in Ziyech, omdat het al voldoende middenvelders dacht te hebben. "Toen ik dat hoorde dacht ik: ok, dan niet", reageert Ziyech. "Maar uiteindelijk heeft Ajax zich toch gemeld. We hebben de situatie toen met elkaar besproken, maar de inhoud van dat gesprek houd ik voor mezelf. Maar van het één kwam toen het ander. En nu is het officieel: ik ben speler van Ajax."

"Het doet me goed dat de Ajax-supporters me graag in Amsterdam willen zien. Dat geeft een geweldig gevoel. Het is nu aan mij om de supporters iets terug te geven. Ik ga de komende jaren mijn stinkende best doen", vervolgt Ziyech. Hij is niet bang voor de concurrentiestrijd op het middenveld bij Ajax. "Concurrentie maakt je alleen maar beter. Ik wil bij Ajax de lijn van FC Twente doortrekken met veel goals en assists. Ik wil hier mooie dingen laten zien en uiteindelijk prijzen winnen. Hopelijk worden we dit seizoen landskampioen. Daar gaan we met deze talentvolle selectie alles aan doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen