Druk maakt Ziyech niet gek: "Kan er aardig mee omgaan"

9 september 2016, 07:51

In aanloop naar de thuiswedstrijd van Ajax tegen Vitesse staat er maar één iemand in de spotlights: Hakim Ziyech. De Marokkaanse international wordt door velen gezien als de 'Redder van Ajax', de druk is immens voor de 23-jarige aanvallende middenvelder. Daar zal de van FC Twente overgenomen speler niet voor buigen, zo geeft hij aan. "Ik kan wel aardig met druk omgaan, hoor. "

In gesprek met het Algemeen Dagblad gaat Ziyech in op de torenhoge verwachtingen die men van hem heeft. "Eigenlijk heb ik dat altijd wel gehad. Zit in mijn karakter", aldus de Marokkaan. "Ben vroeger ook hard geworden. Heb een harnas om me heen gekregen. Toen ik tien jaar was, overleed mijn vader. Dat heeft zo veel impact om mij gehad. Dan raak je daarna niet zo snel meer van de wijs. Het heeft me sterk gemaakt. Ik trek me daarom niet zo veel aan van wat de buitenwereld verwacht. Ik kan die druk heel goed naast me neerleggen", verzekert Ziyech.

Voor Ziyech was het een bijzondere transferperiode. Eigenlijk wist hij de hele zomer wel dat hij weg zou gaan, de vraag was alleen waar naartoe. "Dat het zo lang duurde, was moeilijk", blikt Ziyech terug op de bewogen maanden. "Bij Twente is het zo'n bizarre tijd geweest. Ik snakte echt naar iets nieuws, maar zat nog gewoon bij Twente. Dan heeft ook invloed op je motivatie. Zo eerlijk moet je gewoon zijn. Dat is volgens mij best menselijk", geeft de Marokkaan aan.

In Enschede stak Ziyech er steevast met kop en schouders bovenuit, bij Ajax zal dit lastiger zijn. "Het zag er bij Twente misschien soms makkelijk uit, maar ik kan je vertellen dat het niet zo werkt. Maar het klopt wel dat alles in mij deze stap nodig had: de drive om me ook hier te bewijzen begint weer in me naar boven te komen", aldus Ziyech, die nog niet weet waar hij gaat spelen in het veld. "In principe ben ik voor het middenveld gehaald, maar ik kan ook op andere posities spelen. Laten we eerst maar eens beginnen. Dat talenten en aankopen vaak scoren tijdens hun eerste wedstrijd? Ik weet wat me te doen staat."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen