Bosz brengt Dolberg rustig: "Heel voorzichtig zijn"

10 september 2016, 10:14

De kans dat Kasper Dolberg zondagmiddag aan de aftrap verschijnt tegen Vitesse is erg klein. Ajax-trainer Peter Bosz wil de jonge Deen namelijk niet te veel belasten in het eerste elftal, omdat de coach denkt dat dat niet verstandig is.

Waarschijnlijk speelt Bertrand Traore zondag in de spits, met Hakim Ziyech op de rechtervleugel. Dolberg begint dan op de bank. "Als hij 25, 26 was, zou hij mijn vaste spits zijn. Maar je moet heel voorzichtig met zo'n jongen zijn", vertelt de trainer aan het AD. "De kritiek vorig jaar op hem was dat hij te weinig energie in zijn trainingen legde. Maar hij heeft wel een omslag gemaakt", vindt Bosz.

"Ik heb in het begin van het seizoen een gesprekje met hem gehad in Oostenrijk. Hij is heel introvert. Maar volgens zijn ouders zegt hij thuis ook helemaal niets. Kasper is een groot talent, maar we moeten echt rustig doen met hem. Je kunt wel denken: hij speelt goed, stel hem maar elke wedstrijd op en we zien wel waar het schip strandt. Dat doen we dus niet, want dan maak je zo'n jongen kapot", waarschuwt de trainer van Ajax.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen