Déjà vu voor Ajax op Grieks grondgebied

15 september 2016, 23:09   Bijgewerkt: 15 september 2016, 23:47

Net zoals een kleine anderhalve maand geleden heeft Ajax opnieuw een achterstand omgebogen in een Europese uitwedstrijd in Griekenland. Waar PAOK Saloniki begin augustus, na een 1-0 achterstand, nog op een 1-2 nederlaag werd getrakteerd, voltrok hetzelfde scenario zich dit keer in Athene tegen Panathinaikos. De thuisploeg eindigde met 9 man, de Amsterdammers met 10.

Het is voor het eerst sinds 2008 dat de Amsterdammers de groepsfase van een Europees toernooi starten met een zege. Eentje waarop, vooral gezien het spelbeeld in de tweede helft, weinig af te dingen viel. Ajax startte ongeconcentreerd en keek derhalve al binnen 5 minuten tegen een achterstand aan. Doelman Onana ging niet geheel vrijuit door een voorzet van Panathinaikos niet te klemmen, maar weg te boksen. Berg kon de bal zowaar voor zijn voeten krijgen en deze geheel vrijstaand in het net deponeren.

Het had er aanvankelijk weinig schijn van dat dat nu ook zou gaan lukken. Ajax mocht combineren van Panathinaikos, maar zo gauw de Amsterdammers de speelhelft van de thuisploeg bereikten zorgden de Grieken wel dat ze de bal zo snel mogelijk heroverden. Tot echte kansen voor de thuisploeg leidde dit niet, maar de Amsterdammers konden ook niet gevaarlijk worden.

Tot Bertrand Traoré na ruim een half uur spelen ineens vrij voor doelman Steele stond. De spits leek zich even te bedenken, maar schoot de bal hard en droog in de korte hoek: 1-1. Het was een doelpunt dat eigenlijk uit de lucht kwam vallen.

Tegelijkertijd was het er ook een die ervoor zorgde dat het spelbeeld veranderde. Ajax leek de schroom wat meer van zich af te gooien en combinaties die eerst alleen tot de middenlijn kwamen reikten nu verder richting het vijandelijke doel.

Niet veel later kwam Panathinaikos met een man minder te staan. Ajax leek zodoende het duel uit te kunnen spelen, maar Ziyech lek zijn ploeg via een domme, onnodige tweede gele kaart alsnog onnodig in de problemen te brengen. Bij de thuisploeg leek het beste er ook vanaf, behoudens een kopbal van Moledo. Na een tweede rode kaart van de thuisploeg in blessuretijd was het duel helemaal gespeeld en wist Ajax zeker dat het het goede voorbeeld van Feyenoord vanavond met succes volgde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen