Bosz: "Niet zeuren, het gaat om het resultaat"

16 september 2016, 00:40

Het spel had volgens hem beter gekund, maar Ajax-coach Peter Bosz is tevreden over de overwinning van zijn elftal in de uitwedstrijd tegen Panathinaikos in de eerste speelronde van de groepsfase van de Europa League. Ondanks een vroege achterstand wonnen de Amsterdammers donderdag met 1-2 in Griekenland.

"We waren voor een resultaat gekomen en dat hebben we behaald. We zijn slecht begonnen en ook slecht geëindigd, want als je het wat rustiger uitspeelt, dan hadden we ook nog een derde treffer kunnen maken. Maar we gaan niet zeuren. We hebben uit gewonnen in wat, zeker in het begin, een aardige heksenketel was. Dus dan moet je tevreden zijn. Dit is Europees voetbal, daar gaat het om het resultaat", aldus Bosz bij RTL7.

Toen de 1-0 ter sprake kwam, zuchtte Bosz even. "Je geeft na vijf minuten weer zo'n knullige goal weg. Dan zie je dat je daarna van slag bent, maar vervolgens hebben we het heft alsnog in handen genomen. We hebben niet goed gespeeld, maar hadden wel de controle. Ik vond het logisch dat we dan ook de 1-1 maakten", vervolgde Bosz. "Of ik ben geschrokken van het begin? We wisten dat ze fel zouden beginnen, dus dan moet je durven voetballen. Als je er dan namelijk twee keer doorheen prikt, zakken ze vanzelf terug. Na de eerste vijftien, twintig minuten ging dat beter bij ons. Daarvoor heb ik niets hoeven veranderen, je moet gewoon durven voetballen."

Ajax eindigde het duel met tien man doordat Hakim Ziyech elf minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg. Volgens Bosz had de van FC Twente overgekomen speler verstandiger moeten zijn bij het duel waarin hij zijn tweede gele prent pakte. "Hij had al geel op zak en als je dan zo het duel aangaat, terwijl die jongen met de rug naar je toe staat, is dat niet slim. Zij hadden al rood en dan weet je dat je zelf voorzichtiger moet zijn", besloot de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen