Lammers redt Jong PSV, FC Volendam blijft in het spoor

16 september 2016, 22:09   Bijgewerkt: 16 september 2016, 23:23

Sam Lammers was vrijdagavond de gevierde man bij Jong PSV. De Eindhovenaren leken in eigen huis tegen FC Dordrecht kostbare punten te verspelen maar dankzij twee goals van de aanvaller na rust sleepte de koploper van de Jupiler League de overwinning toch nog uit het vuur.

Aanvankelijk leek het een makkelijke avond te gaan worden voor Jong PSV tegen laagvlieger FC Dordrecht, zeker toen Pablo Rosario de thuisploeg al na tien minuten op voorsprong zette. Dordrecht rechtte echter de rug en kwam vijf minuten later langszij via Michael Chacon. Jafar Arias maakte in de slotminuut van de eerste helft zelfs de 1-2 waardoor de koppositie van Jong PSV even in gevaar kwam.

Lammers stelde in de tweede helft echter orde op zaken door de 2-2 en 3-2 op zijn naam te schrijven. Na een uur spelen gloorde er nog even hoop bij de bezoekers uit Dordrecht toen PSV'er Dante Rigo met rood van het veld werd gestuurd na een overtreding op het middenveld. De bezoekers kwamen echter niet meer tot scoren waardoor FC Dordrecht de hekken van de Jupiler League sluit.

FC Volendam wist in eigen huis niet te winnen van Jong FC Utrecht maar behield wel de tweede plaats in de Jupiler League. Jack Tuyp leek opnieuw de gevierde man te worden bij de Volendammers. Nadat hij vorige week tegen VVV al de winnende goal scoorde, nam hij vrijdag beide treffers voor zijn rekening. Het bleek uiteindelijk niet goed genoeg voor de overwinning want de Utrechtenaren kwamen vlak voor tijd langszij via een goal van Darren Rosheuvel (2-2). 

Jong Ajax ging echter met 1-0 onderuit bij MVV waardoor Volendam en MVV nu gedeeld tweede staan. Ook NAC Breda steeg dankzij een keurige 2-4 overwinning bij RKC Waalwijk naar de gedeelde tweede plaats op de ranglijst. RKC blijft daardoor op de tiende plek steken.

RKC deelt die positie met onder andere De Graafschap, dat dankzij een ruime 3-0 overwinning op FC Emmen het linkerrijtje in stuift. Ook FC Emmen en Helmond Sport zijn met tien punten op die plek terug te vinden. Helmond Sport hield dankzij een 2-1 overwinning op VVV-Venlo aansluiting met het linkerrijtje en steeg naar de twaalfde plaats.

In het rechterrijtje wisten ook Almere City FC en FC Oss punten te sprokkelen. Almere City won met 4-1 van FC Den Bosch terwijl FC Oss uitpakte met een 6-2 zege op FC EindhovenTelstar drukte Achilles '29 verder in de penarie. De ploeg uit Velsen-Zuid won in Groesbeek met 0-2 door doelpunten van Stefano Lilypaly en Guyon Philips en steeg daarmee van de negende naar de vijfde plaats. Achilles '29 blijft op drie punten steken en deelt de laatste plaats met FC Dordrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen