Dolberg vergeleken met Kieft: "Een groot compliment"

27 september 2016, 08:01

Vrijwel elke keer als Kasper Dolberg dit seizoen zijn kans krijgt, dan maakt de pas 18-jarige spits het waar. Afgelopen zaterdag deed de jonge Deen in de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle weer van zich spreken, met twee doelpunten. Inmiddels wordt, ook vanwege de blonde haren van het grote talent, de vergelijking met Wim Kieft gemaakt. Dat vindt de Ajacied wel mooi.

"Het is een groot compliment om met zulke spelers te worden vergeleken. Ik heb over hem gehoord en ook video's van zijn doelpunten gezien", zegt Dolberg in De Telegraaf over de vergelijking met Kieft. De jongeling moet in Amsterdam concurreren met Mateo Cassierra en Bertrand Traoré, maar zorgt ervoor dat coach Peter Bosz bijna niet meer om hem heen kan en dat Traoré regelmatig uitwijkt naar de rechterzijde. "Ik weet niet of ik nu vast de nummer één spits van Ajax ben. Maar het voelt voor een aanvaller altijd lekker om te scoren. Dat geeft vertrouwen. En in dit elftal is het een genot om te spelen", stelt Dolberg over zijn huidige vorm.

De prestaties van Dolberg zijn des te knap, omdat hij zich teruggeknokt heeft na een lange periode van blessureleed. "Ik ben fitter dan ooit, omdat de trainingsintensiteit langzaam is opgevoerd en ik hard train. Mijn capaciteit is groter. Elke training voelt als een wedstrijd en ik begrijp dat de coach nog voorzichtig met me doet. Of ik al drie wedstrijden in acht dagen aankan, weet ik nog niet, omdat we dat nog niet hebben geprobeerd. Maar mijn gevoel zegt van wel. Tegen Standard Luik (komende donderdag, red.) hoop ik te spelen, omdat ik een voetballer ben en alles wíl spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen