Bosz: "Als wij bal hebben, kan opponent niet scoren"

28 september 2016, 16:50

Peter Bosz hoopt donderdag, in de tweede speelronde van de groepsfase van de Europa League, een dominant Ajax te zien. De Amsterdamse club neemt het in de eigen ArenA op tegen Standard Luik. Ajax begon het toernooi twee weken geleden met een zege bij Panathinaikos. Hakim Ziyech kreeg in dat duel wel rood en dus ontbreekt hij tegen de Belgen.

"Ik heb eerder al aangegeven Ajax het liefst te zien met controle vanuit balbezit. Als wij de bal hebben, kan de tegenstander niet scoren", aldus Bosz op de officiële website van Ajax. "De bal in de ploeg houden en snel rondspelen, dat is ook verdedigen. Jong Ajax was bijvoorbeeld maandag prachtig om te zien. De tegenstander was op het einde zo vermoeid dat ze niet meer konden dan alleen ballen wegtrappen." Jong Ajax zegevierde maandag in de Jupiler League met 7-0 over FC Oss.

Bosz weet wel dat het lastig kan worden tegen Standard. "Ze hadden een lastig begin van het seizoen, maar na de trainerswissel gaat het goed. Standard Luik heeft een spelletje gevonden dat goed bij ze past", weet de oefenmeester. Hij rekent niet op een heel defensieve tegenstander. "In Europa spelen veel ploegen met vijf verdedigers. Standard doet dat anders en houdt vier man achterop. Verdedigend spelen ze 4-4-2 en aanvallend een soort 4-2-4. Ze hebben twee vleugelaanvallers, maar ook een speler die steeds dichtbij de spits komt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen