Celta de Vigo scoort vier keer en wint van FC Barcelona

2 oktober 2016, 22:48

Een flinke dreun voor FC Barcelona zondagavond op bezoek bij Celta de Vigo. De Spaanse topclub ging met 4-3 onderuit en profiteerde daardoor niet van het puntenverlies van Real Madrid. Atlético Madrid staat nu op doelsaldo bovenaan in de Spaanse competitie.

Celta beet vanaf het begin flink van zich af. Het stond tien minuten voor rust al met drie doelpunten verschil voor. Pione Sisto opende de score, waarna Iago Aspas de stand verdubbelde in het voordeel van de thuisploeg. Een eigen doelpunt van Jérémy Mathieu betekende een ruststand van 3-0. Vorig seizoen won Celta al met 4-1 van de Catalanen.

In de tweede helft leek Barcelona terug te komen. Met het inbrengen van Andres Iniesta was er meer gevaar van de kant van de bezoekers. Piqué kopte de 3-1 binnen, waarna Neymar vanuit een strafschop voor de 3-2 tekende. Vervolgens ging Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen verschrikkelijk in de fout bij de vierde goal van Celta.

Ter Stegen dacht de bal eenvoudig door de lucht naar zijn linksback te spelen. De bal kwam echter van dichtbij tegen het hoofd van de aanstormende Pablo Herández en belandde in het doel. De spanning in de laatste minuten was om te snijden door een tweede rake kopbal van Piqué. Het lukte Barcelona niet om de stand gelijk te trekken.

Celta de Vigo staat door de overwinning op de tiende plek met tien punten uit zeven wedstrijden. Barcelona moet Atlético, Real en Sevilla voor zich dulden. De achterstand op de twee koplopers bedraagt twee punten en Sevilla heeft een punt voorsprong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen