Ajax beleeft eenvoudige avond bij Kozakken Boys

26 oktober 2016, 20:27

Kozakken Boys is er woensdagavond niet in geslaagd om het Ajax in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB Beker zo moeilijk te maken als in 2007 het geval was. In Werkendam had het jonge B-elftal van trainer Peter Bosz geen enkele moeite met de thuisploeg. Het werd 1-6.

Toch maakten de Amsterdammers het zichzelf niet moeilijk, het werd namelijk inderdaad eenrichtingsverkeer. Hoewel Kozakken Boys gretig begon en liet zien dat het in ieder geval volop de strijd aan wilde gaan, werd het na een klein halfuur wel 0-1 via Mateo Cassierra. Tien minuten later gaf het scorebord in sportpark De Zwaaier al 0-3 aan. Opnieuw was de Colombiaan trefzeker, terwijl ook Anwar El Ghazi voor een treffer tekende.

De belangrijke pionnen aan Amsterdamse zijde waren Vaclav Cerny, die vanaf de linkerkant mocht beginnen, en Abdelhak Nouri. Beiden waren continu aanspeelbaar door slimme loopacties. Voor rust zette Cerny al twee assists én nog een goal op zijn naam (0-4). De afronding op techniek was fraai na een snelle uittrap van Diederik Boer.

De man van de tweede helft was Pelle Clement. De jongeling mocht invallen en schoot meteen twee keer raak tijdens zijn debuut in Ajax 1. In de slotfase zorgde Raily Ignacio ervoor dat de vele supporters in Werkendam niet voor niets waren gekomen. Hij ramde de bal hard en laag in de verre hoek (1-6).

[photo,101994,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen