De Jong: "De inzet was niet optimaal, dat is onacceptabel"

27 oktober 2016, 17:22

Het ging dit seizoen al zeer moeizaam bij PSV, maar door de uitschakeling in de KNVB Beker tegen Sparta is de situatie in Eindhoven nu echt zorgelijk te noemen. Enkele dagen na de nederlaag in Rotterdam toont aanvoerder Luuk de Jong zich uiterst kritisch op zijn team.

Hoewel PSV afgelopen weekend in de competitie nog wel won van Sparta (1-0), was ook die wedstrijd allesbehalve overtuigend. "Het is moeilijk te verklaren waarom het niet lukt. We willen daar graag een antwoord op hebben. Zaterdag speelden we goed tegen Sparta, maar we kwamen niet tot scoren. Gelukkig wonnen we toch nog met 1-0. De wil was er. De bekerwedstrijd tegen Sparta was anders. De inzet was niet optimaal. Dat is onacceptabel", zegt de captain tegen de NOS.

De supporters van PSV waren na de 3-1 nederlaag bij Sparta woedend over de houding van de spelers. "Het lijkt zo dat we er niets om geven, maar dat is niet zo. Zo ga ik helemaal niet een wedstrijd in. Ik wil gewoon winnen. We willen zeker wel. Dat hoef je niemand te vragen. Iedereen wil kampioen worden. En de beker wilden we ook, daarom is het zo stom dat we het op deze manier weggeven."

PSV, dat vierde staat in de competitie, gaat komend weekend op bezoek bij Vitesse en speelt daarna tegen Bayern München in de Champions League. "Wij moeten als team zorgen dat we ons niet gek laten maken. We weten welke kwaliteiten we hebben. We moeten daarin sterker worden, dan kunnen het teams weer heel moeilijk van ons winnen. Dat willen we graag terugkrijgen. Wij zijn twee keer kampioen geworden en de tegenstanders zijn extra gemotiveerd als ze tegen ons spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen