PSV streek afgelopen seizoen gigantisch CL-bedrag op

1 november 2016, 17:53

De uitstekende prestaties van PSV in de Champions League van vorig seizoen hebben de Eindhovense club geen windeieren gelegd. De eredivisionist, die tot de achtste finales reikte, heeft namelijk een bedrag van 34.247.000 euro verdiend aan het miljoenenbal.

Dat maakt de UEFA dinsdag bekend in een overzicht. Het meeste Champions League-geld werd afgelopen jaar verdiend door Manchester City, dat in de halve finales werd uitgeschakeld. De Engelse ploeg streek meer dan 83 miljoen euro op, terwijl winnaar Real Madrid 80 miljoen euro op de bankrekening zag verschijnen. Dat verschil heeft te maken met de televisiegelden, die in Engeland een stuk gunstiger zijn voor de clubs dan in Spanje. Atlético Madrid, dat PSV uitschakelde en tot de finale reikte, verdiende 69,6 miljoen euro. Dat is minder dan Juventus (76,2) en Paris Saint-Germain (70,8).

De UEFA heeft ook de verdiensten van de Europa League-clubs wereldkundig gemaakt. In die competitie gaat een stuk minder geld om, want de inkomsten van Ajax, AZ en FC Groningen waren veel lager het bedrag dat PSV in de wacht sleepte. Ajax verdiende 4.824.978 euro, AZ 4.464.978 euro en FC Groningen moest het doen met 4.448.982 euro. Alle drie clubs werden overigens uitgeschakeld in de groepsfase.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen