Pereiro hoopt op uitnodiging voor Uruguayaanse ploeg

4 november 2016, 09:49

Gastón Pereiro stond in Uruguay al te boek als een groot talent en laat bij PSV ook geregeld flitsen van zijn klasse zien. De 21-jarige vleugelaanvaller is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde bij de Eindhovense club, waar hij clubtopscorer is met vijf goals. Hij hoopt dat het op termijn tot een uitnodiging voor de Uruguayaanse ploeg zal lijden.

Pereiro, wiens onderarm voorzien is van een tatoeage van het gezicht van de Uruguayaanse voetballegende Álvaro Recoba, vindt het jammer dat hij zich nog nooit mocht melden bij het Uruguayaanse elftal. "Ik denk omdat we goede voetballers hebben", zoekt hij in gesprek met de NOS naar een verklaring. "Ik moet hard blijven werken en hopen dat ik op een dag de kans krijg. Dat zou mooi zijn." 

De Uruguayaanse jeugdinternational moet bij Uruguay concurreren met toppers als Luis Suárez en Edinson Cavani, terwijl ook Christian Stuani (Middlesbrough), Diego Rolan (Bordeaux) en Nicolai Lodeiro (Seattle Sounders) kandidaten zijn voor de voorhoede. Pereiro hoopt zich er snel tussen te kunnen wringen, zeker nu hij meer op zijn plek is bij PSV. "Ik ben zelfverzekerder dan vorig seizoen. Dat komt omdat ik nu meer wedstrijden op rij aan spelen toekom."

Pereiro beschikt in ieder geval over een aardige portie zelfvertrouwen. "Het liefst maak ik er dit seizoen twintig, maar het belangrijkste is dat we kampioen worden", aldus de Uruguayaan, die komende zaterdag met PSV tegen FC Twente (thuis) speelt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen