Bergwijn bonkt op PSV-deur: "Completere speler geworden"

5 november 2016, 12:54

Jarenlang stond Steven Bergwijn te boek als één van de grootste talenten van de jeugdopleiding van PSV en de aanvaller laat zich dit seizoen ook steeds vaker zien in PSV 1. De buitenspeler deed dit voetbaljaar al in elf competitieduels mee en Phillip Cocu is zeer te spreken over wat hij laat zien.

De coach stelt dat het negentienjarige talent zich goed ontwikkeld heeft. "Hij is een completere speler geworden, met meer diepgang. Hij is niet meer zo afhankelijk van zijn individuele actie. En hij is al langere tijd erg fit. Dat werpt ook z'n vruchten af", legt Cocu uit aan de NOS. Dat Bergwijn pas één keer scoorde, is voor de trainer een kritiekpuntje. "Dat is kenmerkend voor een jonge speler. De wisselvalligheid voor de goal."

Bergwijn vindt ook dat hij meer moet gaan scoren. "In de jeugd schoot ik ze er vanuit alle hoeken in. Het niveau is even wennen, maar dat komt wel goed. Ik wil een vaste speler worden bij PSV, belangrijk zijn en elke week in de basis staan", zegt de jeugdinternational, die gelukkig is in Eindhoven. "Dit is gewoon mijn droom geweest en ik ben blij dat ik elke dag op het veld mag staan. Ik heb altijd in mijn hoofd gehad rond deze tijd in het eerste te spelen en dat is gelukt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen