Ajax nipt langs AZ in magere topper

24 januari 2010, 14:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De ArenA blijft voorlopig een onneembare vesting voor AZ. De Alkmaarders wonnen nog nooit in het stadion van Ajax en ook zondag bleef de ploeg met lege handen. Qua veldspel deden beide teams weinig voor elkaar onder, maar een goal van Gregory van der Wiel was voor Ajax genoeg om de punten in eigen huis te houden (1-0).

Jol, Advocaat

Jol, Advocaat

Op de plek van De Zeeuw koos Jol niet voor Gabri, maar de veel aanvallender ingestelde Ismail Aissati. Met Aissati, De Jong, Rommedahl, Urby Emanuelson en Luis Suarez had Ajax zo vijf spelers in de ploeg staan, die vooral aanvallend denken. Risicovol, zeker tegen de regerend landskampioen.

Na de pauze werd de wedstrijd er niet beter op, maar dat was voor de amusementswaarde niet erg. Beide teams zochten de aanval, verspeelden de bal, gaven de tegenstander hierdoor een counterkans, maar die werd vervolgens ook weer niet best uitgespeeld. Dit stramien herhaalde zich een paar keer, tot Gregory van der Wiel de ban brak. Na ruim een uur zette de rechtsback een combinatie op met Suarez en schoof hij, na een lange sprint, de 1-0 onder Romero door.

Want ondanks het feit dat AZ nog Jeremain Lens en Jonathan als invaller naar het front stuurde, was AZ nooit echt dicht bij de 1-1. De geschiedenis herhaalde zich zo voor de Alkmaarders, want vlak voor de winterstop speelde de ploeg vergelijkbare wedstrijden tegen Feyenoord en PSV, die het ook met 1-0 verloor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen