Bouma voor drie jaar naar Aston Villa

30 augustus 2005, 17:31

Wat al enkele dagen in de lucht hing is nu een feit: Wilfred Bouma verruilt PSV voor de Engelse Premier League. De verdediger tekende dinsdag een driejarig contract bij Aston Villa, een middenmoter in Engeland. PSV ontvangt 5,3 miljoen Euro voor de 27-jarige Bouma. 

De transfer van Bouma komt voor PSV op een vervelend moment. De internationale transferdeadline verstrijkt morgenavond en ook linksback Lee heeft zijn zinnen gezet op een transfer. De Zuid-Koreaan wil graag naar Tottenham Hotspur en clausules en zijn contracten geven ook Lee de mogelijkheid om PSV te verlaten. Hiermee verliest de ploeg van Guus Hiddink op de valreep twee linksbenige verdedigers.

Voor Bouma is de transfer naar Aston Villa een droom die uitkomt. "Ik had direct een goed gevoel over deze club. Ik heb een goed gesprek gehad met manager David O'Leary en hij heeft me duidelijk gemaakt dat hij in mij en mijn mogelijkheden gelooft", aldus de Helmonder. 

Bouma debuteerde in het seizoen 1994/1995 voor PSV in het betaald voetbal. Na twee seizoenen in Eindhoven vertrok hij naar Limburg, waar hij achtereenvolgens voor MVV en Fortuna Sittard uitkwam. In 1999 keerde hij terug in Eindhoven, waar hij vervolgens uitgroeide tot een vaste waarde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen