Andorra scoorde nog nooit tegen Oranje

7 september 2005, 13:47

Het Nederlands elftal kan het duel met Andorra met bijzonder veel vertrouwen tegemoet zien. Oranje speelde drie keer eerder tegen de mannen uit het dwergstaatje en even zo vaak won Oranje met minimaal drie goals verschil. De laatste confrontatie, op 17 november 2004, eindigde in 0-3 voor de ploeg van Marco van Basten.

In de kwalificatiecyclus voor het WK 2002 stuitte Oranje ook op Andorra. In maart 2001 won Nederland met 0-5 in Barcelona. Kluivert, Hasselbaink, Van Hooijdonk (2x) en Van Bommel maakten destijds de doelpunten voor de ploeg van Louis van Gaal. Later in diezelfde kwalificatieronde won Nederland in Arnhem met 4-0 van de ploeg uit Andorra. Ruud van Nistelrooy was tijdens dit duel met twee doelpunten de grote man bij Oranje, terwijl ook Clarence Seedorf en Pierre van Hooijdonk doel troffen.

Vanavond om 20.30 uur kan Oranje in Eindhoven een volgende stap zetten naar het WK van 2006 door Andorra opnieuw opzij te zetten. Als Oranje wint en Tsjechië punten morst tegen Armenië, zijn de mannen van Marco van Basten bovendien al zeker van WK-plaatsing. 

De vermoedelijke opstelling van Oranje: Van der Sar- Kromkamp, Boulahrouz, Opdam, Bouma- Landzaat, Maduro, Cocu- Robben, Van Nistelrooy, Van Persie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen