Feyenoord niet langs Rapid in lege Kuip

15 september 2005, 21:11

Feyenoord heeft het niet voor elkaar gekregen om Rapid Boekarest te verslaan. In een lege Kuip werd het 1-1. De Rotterdammers kwamen via Dirk Kuyt nog wel op voorsprong, maar na een domme fout van Serginho Greene kreeg Boekarest de kans om gelijk te maken vanaf de penaltystip.

Door de ongeregeldheden tijdens Feyenoord-Sporting vorig jaar, moest de Rotterdamse ploeg de wedstrijd tegen Rapid Boekarest zonder publiek spelen. De regen zorgde voor een helemaal troosteloos beeld. Helaas kon Feyenoord de avond niet leuker maken. De start leek nog veelbelovend, maar als gauw wierp de Roemeense verdedigingsmuur zich op.

Enkele kansen waren en er wel en heel af en toe kon Boekarest ook voor wat gevaar zorgen. De 1-0 volgde na een fout van doelman Damut Coman. Dirk Kuyt ontving de bal van Pardo en kapte zijn verdediger knap uit. Tot ieders verbazing stond doelman Coman ver buiten zijn doel, waarna Kuyt met een goed geplaatste boogbal het net wist te vinden. Niet veel later was de Katwijker weer gevaarlijk, maar nu ging zijn schot voorlangs.

Na de rust kwamen de Roemenen af en toe gevaarlijk voor het doel, maar onder hevige druk kwam de Feyenoord-defensie geen moment. Aan de andere kant werd het er, mede door het gladde veld, niet makkelijker op om nog een goal te maken. De ploeg probeerde het wel, maar stuitte keer op keer op de verdediging en de keeper.

Een kwartier voor tijd sloeg het noodlot toe. Op de rand van het eigen strafschopgebied gleed verdediger Serginho Greene uit, waarna hij de bal met de hand raakte. Greene leek te bal te willen raken met de hand, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip leggen. Een domme actie van de verdediger, aangezien er niet eens sprake was van groot gevaar. Eigenlijk mocht Feyenoord nog van geluk spreken. Voor hetzelfde geld was Greene van het veld gestuurd, nadat hij al eerder tegen geel aanliep. Ciprian Vasilache liet zich deze buitenkans niet ontzeggen en schoot Rapid langszij.

Het laatste kwartier was voor Feyenoord, maar echt gevaarlijk werd het niet meer voor de Roemenen. Over twee weken wacht Feyenoord een zware klus in Boekarest. Met deze stand is Rapid door. Alleen bij winst of een gelijkspel vanaf 2-2, mag Feyenoord verder in Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen