Feyenoord niet verder in Europa

Koen Freriks
29 september 2005, 20:16

Het Europese avontuur van Feyenoord is voorbij. In Roemenië was Rapid Boekarest met 1-0 te sterk. De goal viel al vroeg in de eerste helft, na een blunder van Alexander Östlund. Kansen waren er wel, maar de Roemenen hielden stand en kwamen zelf nog een paar keer gevaarlijk uit de hoek.

De vroege goal voor Rapid bleek achteraf overbodig te zijn, aangezien Feyenoord niet tot scoren kwam. Maar het zorgde wel voor veel zelfvertrouwen bij de Roemenen. Alexander Östlund mocht zich de treffer meer dan aanrekenen. Hij blunderde in zijn poging de bal te onderscheppen, waardoor Buga de bal in twee instanties achter doelman Lodewijks kon werken. Feyenoord pakte de draad goed op, maar leverde de vak te vaak en te makkelijk in bij de tegenstander.

In de tweede helft probeerde Feyenoord het wel, maar het vol op de verdediging spelende Rapid had weinig moeite de nul te houden. Erwin Koeman moest wat doen en zette het jonge talent Vincken in. Hij presteerde goed en was zelfs een keer dicht in de buurt van de gelijkmaker.

In de slotfase leek Feyenoord op gelijke hoogte te komen, door een kopbal van Bahia. Hij was al aan zijn feestje begonnen, maar zag toen tot zijn grote schrik dat de scheidsrechter de goal afkeurde, wegens buitenspel. Of dat het werkelijk was, is de vraag, maar de nul bleef staan. Dirk Kuyt leek ook te scoren, maar zijn kopbal ging net naast.

Ook Rapid kreeg nog genoeg kansen, maar was slordig in de afwerking. Het zal de ploeg een zorg zijn. Zij gaan door, voor Feyenoord is het verhaal afgelopen. Dat het een onnodige uitschakeling was, zal de Rotterdamse kater alleen maar groter maken.