Jong Oranje pakt koppositie na zege

3 september 2005, 16:45

Jong Oranje heeft vanmiddag in Jerevan het goede voorbeeld gegeven. De ploeg van coach Foppe de Haan won met 1-3 van hun Armeense leeftijdsgenoten en deed daarmee goede zaken in de strijd om kwalificatie voor het Europees kampioenschap. Klaas-Jan Huntelaar was met twee goals de grote man bij Jong Oranje.

De spits van SC Heerenveen besliste al voor rust het duel met de Armenen. Na ruim een half uur schoot de 22-jarige spits de bal voor het eerst langs de Armeense doelpunt en vijf minuten later herhaalde hij dit kunstje, ditmaal vanaf de strafschopstip. Na de thee scoorde Armenië nog tegen, maar Arsenal-speler Quincy Owusu-Abeyie maakte op aangeven van Daniël de Ridder aan alle onzekerheid een eind: 1-3.

Door deze duidelijke overwinning heeft Jong Oranje de koppositie overgenomen in haar poule. Tsjechië heeft weliswaar drie verliespunten minder, maar de jonge Tsjechen hebben momenteel nog twee wedstrijden minder gespeeld. Later vandaag spelen de Tsjechen in en tegen Roemenië. De nummers één en twee van de poule plaatsen zich voor de play-offs, waarin EK-kwalificatie afgedwongen moet worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen